2 Eylül 2015 Çarşamba

istanbul yös: Mersin Üniversitesi 2015-2016 Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek Kontenjan Duyurusu



 Mersin Üniversitesi 2015-2016 Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek Kontenjan Duyurusu


Ek kontenjan yerleştrime sonuçları 02 Eylül 2015 tarihi 17:00'dan sonra ilan edilecektir. Sonuçlar ve kayıt ile ilgili süreç için lütfen duyurumuzu takip ediniz.


Ek Kontenjan Başvurusu

2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılında  yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına yerleşen adayların kayıt yapmaması sonucu oluşan boş kontenjanlar için 1 (Bir) günlük ek tercih alınacaktır.

Ek Kontenjanlar için sadece normal yerleştirme sonucunda herhangi bir programa yerleşememiş adaylar, yerleştirildikleri halde kesin kayıt yapmamış olan adaylar tercih yapabilecektir.

Kontenjanlar 


Tercih İşlemleri, Başvuru ve Kontenjanlar 

Ek Tercih Süresi: 27 Ağustos 2015 Saat: 10:00-19:00

Adaylar 27 Ağustos 2015 tarihinde Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (oibs.mersin.edu.tr) giriş yaparak Üniversitemizin kontenjanlar tablosunda belirtilen bölümlerden 4 tanesini seçerek tercih işlemlerini yapacaklardır.  Başvuru için herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacaktır.

Başvuru sistemine yüklenecek evraklar Tercih Kılavuzunda belirtilmektedir. Evrakların eksiksiz yüklenmesi önem arz etmektedir. Eksik ya da hatalı evrak yüklenmesi durumunda sorumluluk adayın kendisine aittir. Tercih Kılavuzuiçin lütfen linki tıklayınız.

Tercih işlemleri ve başvuru süreci sadece internet ortamında olacağından adayların Üniversitemize herhangi bir evrak göndermesi gerekmemektedir.

Kayıt Tarihi, Yeri ve Evrakları

Kayıt Tarihi güncellencektir. Lütfen takip ediniz.

tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Çiftlikköy Kampüsünde yapılacaktır. Kayıt tarihinde işlemlerini tamamlamayan adayların kaydı yapılmayacaktır.

Kayıt için gerekli evraklar;

a) MEÜYÖS veya uluslararası sınava ait sonuç belgesi,
b) Lise Diploması ve Diploma Denklik Belgesi (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullardan mezun olanlardan Diploma Denklik Belgesi istenmez),
c) İkametgah Tezkeresinin noter tasdikli kopyası (Kayıt olduktan sonra 15 gün içinde kayıt görevlisine teslim edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Mavi Kart sahipleri ve uyruğundan birisi Türkiye Cumhuriyeti olan çift uyruklulardan bu belge istenmez),
d) Pasaportun noter tasdikli kopyası (Pasaportu olmayan adaylar Kamp Tanıtım Kartlarının noter onaylı tasdikli kopyasını sunacaklardır. Mavi Kart sahipleri kartlarının bir öreğini sunacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya uyruğundan birisi Türkiye Cumhuriyeti olan çift uyrukluların Nüfus Cüzdanlarını da sunmaları gereklidir),
e) Öğrenci katkı payının banka dekontu (Kayıt esnasında verilecek olan öğrenci numarası ile TC Ziraat Bankasına ödeme yapılacaktır),
f) Fotoğraf (4 adet),
g) Sağlık Yüksekokulu – Hemşirelik programına yerleşenler için tam teşekküllü sağlık raporu.
h) Yükseköğretimini sürdürmeye imkan sağlamasını temin etmek amacıyla maddi bir güvence miktarını gösterir belge.

Not: 
KKTC uyrukluların KKTC'de ikamet ettiklerini; Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen çift uyrukluların bu durumlarını; T.C. uyruklu olanların lise öğrenimlerini yurt dışında tamamladıklarını; Mavi Kart sahibi olanların bu durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

Sorularınızı  ilahe.yilmaz@alsgroup.eu e-posta adresine gönderebilirsiniz.   0850 800   www.alsgroup.eu       www.yos.alsgroup.eu

Anahtar kelimeler   yös hazırlık kursu  yös ekyerleştirme  yös istanbul yös dersanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder